Notícies

Notícies

El PNC triplica els avals necessaris a Girona i formalitza la candidatura del 14-F

08 gen. 2021

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha començat avui el registre de les seves candidatures per a les properes eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya amb la presentació dels avals i la llista de la demarcació de Girona, que encapçala Carles Ribas. En concret s’han presentat davant la Junta Electoral de Girona un total de 1.718 signatures, la qual cosa significa que es tripliquen les 532 requerides, corresponents al 0,1% del cens electoral a la circumscripció gironina. Al llarg dels propers dies -el termini acaba dilluns vinent, dia 11-, el PNC formalitzarà els avals i les candidatures de Tarragona, Lleida i Barcelona. 

La secretària general del PNC i candidata a la presidència de la Generalitat, Marta Pascal, ha assenyalat que “avui és un dia històric pel Partit Nacionalista de Catalunya perquè registrem la nostra primera candidatura a unes eleccions després de només sis mesos de vida com a partit, i a més ho fem de forma solvent i amb un missatge molt clar: el PNC ha arribat per quedar-se i canviar-ho tot, i amb opcions reals de tenir representació per Girona”. Pascal ha afegit que els 1.718 avals “consoliden la implantació del partit a les comarques gironines i posen de manifest que hi ha una part important de la ciutadania que vol passar pàgina del desgovern dels últims tres anys i aposta per la bona política, la gestió i la transformació real del país”.

Per la seva banda, el candidat del PNC a Girona, Carles Ribas, ha traslladat l’agraïment del partit a les 1.718 persones que han avalat la seva candidatura: “Hem demostrat que les comarques de Girona són un territori plural i divers, i a partir de les properes eleccions hi haurà una nova veu al Parlament, la veu del PNC, que, sense renunciar a cap dels ideals, defensarà els autònoms i les empreses de Girona, protegirà a les famílies i farà polítiques reals per atendre i resoldre les necessitats de la demarcació”.

La candidatura del Partit Nacionalista de Catalunya a les comarques de Girona està encapçalada per Carles Ribas, i comptarà com a número 2 amb la regidora de l’Ajuntament de Figueres i secretària general dels Joves del PNC, Alba Albert. Jordi Cordon, regidor a Torroella de Montgrí; Guillem Garcia, esportista de la Garrotxa; i Sònia Esquerrer, professional sanitària a Puigcerdà, completen els 5 primers llocs de la llista, que tancaran simbòlicament l’artista Rita Martorell i l’advocat i exdiputat al Congrés, Jordi Xuclà.

En els propers dies es farà la presentació oficial de tota la candidatura.

Darreres notícies