Notícies

Notícies

El PNC recull 8.336 avals, un 50% més dels necessaris, i es presentarà a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

11 gen. 2021

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha confirmat avui la presentació dels avals per presentar-se a les properes eleccions catalanes del 14 de febrer a les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. En concret, la formació nacionalista ha presentat un total de 8.336 avals, que representen gairebé el 50% de les 5.656 signatures requerides, corresponents al 0,1% del cens electoral de tot Catalunya.

En un acte celebrat a l’Arc de Triomf de Barcelona, la secretària general del PNC i candidata a la presidència de la Generalitat, Marta Pascal, ha avançat també la composició de les diferents candidatures electorals. En el cas de la de Barcelona, acompanyarà a Pascal com a número 2 l’enginyera química especialista en agents químics, biològics i físics, Rosa Orriols. És assesora de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en temes de salut laboral i treballa a l’Hospital de Bellvitge com a responsable de processos en temes de sostenibilitat, medi ambient, salut laboral i innovació.

El número 3 de la candidatura correspon a l’advocat i portaveu del partit, Oriol Puig Bordas, mentre que el 4 és per l’economista i editor, Albert Pèlach Pàniker, exdirector general del grup Enciclopèdia Catalana i expresident del Gremi d’Editors en Llengua Catalana. El periodista i empresari, Lluís Tusell, que també és el president de l’Associació de Veïns Tres Torres de Barcelona, completa el cinc primers llocs de la llista.

Pascal ha assegurat durant l’acte de presentació dels avals que “qui posava en dubte que el PNC seria en aquestes eleccions avui rep una primera lliçó d’humilitat i realisme”. Sobre les candidatures del PNC ha remarcat que “la recuperació del país no passa per la nova o la vella política, sinó que passa per la bona política, i la bona política al segle XXI és aquella que és capaç de deixar que la gestió dels temes estratègics la portin professionals de demostrada solvència, no només a casa nostra, sinó també a nivell internacional”. Segons la secretària general del PNC, “avui el partit formalitza el primer pas per a partir del 14 de febrer ser al Parlament i començar a canviar-ho  tot”.

Enric Gràcia, cap de llista a Lleida

L’acte d’avui ha servit també per presentar públicament el candidat del PNC a la demarcació de Lleida, l’assessor financer, Enric Gràcia. El cap de llista lleidatà, de 32 anys i natural de Mollerussa, va ser cap comarcal de la JNC al Pla d’Urgell i és exmilitant del PDeCAT.

Darreres notícies