Notícies

Notícies

La bioquímica Àurea Rodríguez s’incorpora al PNC per liderar el nou Departament d’Innovació

24 nov. 2020

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha anunciat avui la futura creació del Departament d’Innovació, Tecnologia i Competitivitat de la Generalitat i la incorporació al partit de la bioquímica, Àurea Rodríguez, que serà la persona encarregada de dissenyar i liderar aquest futur departament. Rodríguez, de 43 anys, és actualment la directora d’Innovació Empresarial de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat i acumula vint anys d’experiència professional en el món de la innovació, la tecnologia i l’empresa.

La creació d’aquest nou departament i la incorporació d’Àurea Rodríguez forma part de l’estratègia del PNC per adaptar l’estructura del futur govern català a les necessitats reals del país, tant socials com econòmiques, i promoure perfils professionals i solvents al capdavant de les diferents àrees. “Necessitem els millors perfils tècnics i professionals per prioritzar el control de la pandèmia i l’ambició de tenir una economia forta i innovadora, que generi llocs de treball i que permeti tornar a posicionar Catalunya com a motor industrial i econòmic”, ha manifestat la secretària general del PNC i candidata a la presidència de la Generalitat, Marta Pascal.

Segons Pascal, la incorporació d’Àurea Rodríguez, com a professional independent que mai ha  estat vinculada a cap partit polític, suposa disposar “d’una bona coneixedora dels fons europeus i de la gestió i estratègia empresarial, convertint-se en una de les majors expertes que hi ha a Catalunya sobre Europa i les diferents tecnologies i les seves aplicacions i possibilitats empresarials”. La secretària general del PNC considera que el futur Departament d’Innovació, Tecnologia i Competitivitat ha de donar resposta a la nova realitat en què “les economies mundials es mesuren pel grau de competitivitat i la seva capacitat d’innovació i generació de coneixement i talent”, per la qual cosa “és imprescindible tenir totes les eines per reinventar-se i innovar”.

En aquest sentit, la primera funció del nou Departament de la Generalitat serà redactar un pla de competitivitat per a Catalunya, que tindrà com a prioritat que el país no només es recuperi econòmicament, sinó que consolidi una indústria de futur basada en la innovació, la sostenibilitat i la tecnologia.

Per la seva banda, Àurea Rodríguez ha recordat que actualment Catalunya es troba en una situació de crisi i fragilitat que està tenint greus conseqüències per a les persones i les empreses. “Aquesta gran disrupció afecta la nostra manera de viure i a l’economia i, ara o mai, la innovació i la tecnologia passen a ser elements essencials per adaptar-nos a aquesta nova era”, ha explicat. Segons Rodríguez, l’aposta del PNC per crear un Departament d’Innovació, Tecnologia i Competitivitat “és una adaptació als nous temps i a la construcció d’un nou model econòmic per a Catalunya”.

En aquest sentit, el projecte programàtic del PNC es basa en tres eixos de treball que són la salut i l’ensenyament, un pla de xoc social i aquest pla de competitivitat. “Sense economia no hi ha benestar i és urgent salvar i crear tantes empreses com sigui possible, fer-les créixer i que siguin competitives i amb el màxim valor afegit”, ha insistit Àurea Rodríguez.

Un perfil vinculat amb la innovació empresarial

Àurea Rodríguez (Torredembarra, 1977) és bioquímica i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA). Tota la seva carrera professional ha estat estretament relacionada amb la gestió de la tecnologia, la innovació i l’empresa, ocupant diferents responsabilitats en organitzacions i empreses tecnològiques. Així, en una primera etapa va treballar a la farmacèutica Vita Invest (ara Allergan), la Transplant Services Foundation, el Pla Metropolità de Barcelona, l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia o el Centre de Regulació Genòmica, del qual des de fa més de deu anys forma part del consell d’administració d’una de les seves spin-off, l’empresa Qgenomics.

Durant el període 2008-2016 va ser primer gerent del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut a Reus i quan aquest organisme es va fusionar amb Eurecat, el centre tecnològic de Catalunya, va passar a ser la seva gerent a la demarcació de Tarragona, amb responsabilitats en els centres de treball d’Amposta, Reus, Tarragona i Vila-seca. En aquesta etapa també va exercir com a Cap de la Unitat de Desenvolupament Corporatiu d’Eurecat.

Actualment Rodríguez és la directora d’Innovació Empresarial d’Acció, del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, des d’on dona suport a la definició estratègica de les polítiques i programes d’innovació empresarial. També forma part dels patronats i consells rectors del centre tecnològic Eurecat, la Fundació LEITAT, el Centre de Visió per Computador, l’I2CAT-Internet i Innovació Digital de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Darreres notícies