Notícies

Notícies

El PNC comença les primàries per escollir els caps de llista de Tarragona, Lleida i Girona

20 nov. 2020

El Comitè Executiu Nacional del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha aprovat l’inici del procés de primàries per escollir els o les caps de llista que es presentaran a les circumscripcions de Tarragona, Lleida i Girona a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel 14 de febrer. A partir d’avui mateix, segons el reglament i el calendari d’aquestes primàries obertes, comença el termini de registre de votants, en el qual s’hi podran inscriure tots els militants i simpatitzants del partit majors de 16 anys. Tot el procés estarà supervisat per l’Autoritat Electoral del partit.

Segons el reglament aprovat per l’executiva, a partir del dia 1 de desembre s’obrirà el període de presentació de candidatures, obert a qualsevol militant del partit, fins el dia 9. En el cas que es presenti només un sol candidat o candidata en alguna de les demarcacions, serà proclamat automàticament com a cap de llista pel Comitè Executiu Nacional, una vegada comprovat que compleix tots els requisits i que ha presentat els avals corresponents. A les circumscripcions on es presenti més d’una candidatura, es faran les primàries de forma telemàtica el dissabte 12 de desembre. La guanyadora serà la candidatura que obtingui almenys el 40% dels vots i aconsegueixi una distància superior als 10 punts respecte a la que quedi en segon lloc. En cas que això no passi, es celebraria una segona ronda al cap d’una setmana, el dissabte 19 de desembre.

Amb la proclamació dels candidats o candidates de Tarragona, Lleida i Girona, el PNC completarà el procés de primàries que es va iniciar a l’octubre amb l’elecció del cap de llista de Barcelona. En aquella ocasió, es va presentar la candidatura de la secretària general del partit, Marta Pascal, que va ser proclamada candidata a la presidència de la Generalitat el passat 16 d’octubre.

Darreres notícies